top of page
Portret van een meisje

Ik heb hier geleerd dat het oké is als je even niet lekker in je vel zit, en daar dus ook rust voor neemt en dat je het niet moet weg stoppen.  Met de andere meiden heb ik geleerd om uit te spreken hoe je je voelt. Ik heb geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben en dat mijn verleden ook positieve dingen heeft gebracht.

Simone (17)

JONGERE

Je hebt vanalles geprobeerd maar het lukt je niet om de juiste keuzes te maken.

Bij Under The Fig Tree in Spanje krijg je de kans om, even los van alles in Nederland, aan jezelf te werken. Wij geloven dat jij in staat bent om goede keuzes te maken en een goed leven op te bouwen, zelfs wanneer je in het verleden veel hebt meegemaakt en wat je heeft tegengewerkt. Naast dat het natuurlijk gaaf is om een periode in het buitenland te verblijven en te genieten van het mooie Spanje, is een traject bij ons er op gericht om jou te helpen je eigen kracht te vinden en keuzes te maken die je helpen om verder te komen.


Door middel van een duidelijke structuur door een weekprogramma helpen we je om een gezond ritme in je leven te krijgen. Dit doe je niet alleen. Ons huis biedt ruimte voor drie meiden en daarnaast zijn er ook veel momenten waarop je samen met ons gezin bent. Doordat je samen met de andere meiden op onze bovenverdieping woont, leer je hoe het is om praktisch voor jezelf te zorgen en zelfstandig te worden én samen te leven met anderen. Omdat we het ook belangrijk vinden dat je contact met thuis onderhoudt is er mogelijkheid om twee keer per week contact te hebben met mensen in Nederland. Door middel van een programma waarin ruimte is voor school, gesprekken en reflectie, maar ook veel aandacht voor activiteiten zoals sport en creativiteit krijg jij in deze tijd de mogelijkheid om rustig na te denken over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.             


Voor je naar Spanje komt maken we samen afspraken over de doelen die jij wilt bereiken en krijg je inzicht in wat wij van jou verwachten. Deze afspraken, die pas geldig worden vanaf het moment dat jij je handtekening hebt gezet, helpen ons in onze samenwerking met jou en geven jou en je ouders/verzorgers inzicht in wat je kunt verwachten van je tijd hier.

pikwizard-2bda76445ca3f1e14aab226193784891_edited.jpg

Zodra je bij ons komt wonen, kom je terecht in een vast weekprogramma. Hieronder staan een aantal onderdelen die een beeld geven van dit programma

HET SPAANSE LEVEN

Glimlachende Jonge Vrouw

TOT JEZELF KOMEN

Een verblijf bij Under The Fig Tree doe je voor jezelf. Je bent hier voor jou. Los van alle dingen die je in Nederland bezig houden, krijg je hier in Spanje de mogelijkheid om tot jezelf te komen en te werken aan dingen die voor jou belangrijk zijn.

bottom of page