top of page
Portret van een meisje

Ik heb hier geleerd dat het oké is als je even niet lekker in je vel zit, en daar dus ook rust voor neemt en dat je het niet moet weg stoppen.  Met de andere meiden heb ik geleerd om uit te spreken hoe je je voelt. Ik heb geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben en dat mijn verleden ook positieve dingen heeft gebracht.

Simone (17)

JONGERE

Je hebt vanalles geprobeerd maar het lukt je niet om de juiste keuzes te maken.

Under The Fig Tree in Spanje biedt jou de kans om even weg te zijn uit Nederland en aan jezelf te werken. We geloven dat jij, ondanks wat je in het verleden hebt meegemaakt, in staat bent om goede keuzes te maken en een goed leven op te bouwen. Bij ons leer je hoe je jouw eigen kracht kunt vinden en keuzes kunt maken die je helpen om verder te komen.

We hebben een duidelijke structuur in ons weekprogramma. Elke dag begint en sluit met een stilte moment, waarin je bewust wordt van wat je denkt en voelt, wat je wilt leren en hoe dit gaat. Daarnaast werk je hier elke ochtend aan je Nederlandse schoolwerk. We koken en eten elke middag een warme maaltijd. En iedere middag doen we  activiteiten die je leren bewust te worden van je gedachten en emoties en te werken aan je doelen. We begeleiden je in het maken van nieuwe keuzes en het leren van ander gedrag. In de avond zorg je voor je eigen maaltijd, deel jij je keuken en douche met 3 andere meiden en leer je daardoor steeds meer samen te werken, te communiceren en zelfstandiger te worden.

Voordat je naar Spanje komt, maken we samen afspraken over de doelen die jij wilt bereiken en wat we van elkaar kunnen verwachten. Deze afspraken geven jou en je ouders/verzorgers inzicht in wat je kunt verwachten van je tijd bij ons.

pikwizard-2bda76445ca3f1e14aab226193784891_edited.jpg

HET SPAANSE LEVEN

Zodra je bij ons komt wonen, kom je terecht in een vast weekprogramma. Hieronder staan een aantal onderdelen die een beeld geven van dit programma

Glimlachende Jonge Vrouw

TOT JEZELF KOMEN

Een verblijf bij Under The Fig Tree doe je voor jezelf. Je bent hier voor jou. Los van alle dingen die je in Nederland bezig houden, krijg je hier in Spanje de mogelijkheid om tot jezelf te komen en te werken aan dingen die voor jou belangrijk zijn.

ERVARINGEN

bottom of page