top of page

Ik ben hier door hoop

Ik ben hier door hoop. Hoop dat ik de persoon zal worden die ik wil zijn en diep van binnen ben, hoop dat ik moedig genoeg ben mijn wonden te helen waar ze open zijn en pijn doen, hoop dat ik krachtig genoeg ben mijn pijn en verdriet te gebruiken als brandstof, hoop dat ik trots kan worden op mijzelf en mijn naasten op mij, hoop dat ik een waardevol persoon zal zijn voor een ander.

Ik voel me niks zonder wie ik was, ik heb amper geld, geen dure kleding, geen nagels, mijn wenkbrauwen zijn niet perfect, ik ben niet omringd met mensen die naar mij opkijken, ik heb geen mensen om mij heen die zonder mijn goedkeuring niet handelen, geen drugs en afleiding, ik heb ‘’mijn’’ mensen niet ik heb alleen mijzelf met mijn gevoel en gedachten.

Wat ben ik zonder bovenstaande, wie ben ik zonder wie ik was? Kijk mij nu zo vol van angst, zo niet goed wetend hoe het moet, zo kwetsbaar, zo vol van pijn en verdriet en zo vol van hoop.


Ik ben moe, moe van het proberen, moe van de pijn, moe van het verdriet, moe van het denken, moe van het missen, moe van het voelen, moe van het niet zijn wie ik was, moe van het hopen.


Hoop hoort bij het leven, maar wat nu als je leeft op hoop als hoop je volledige houvast en aanmoediging is. Als je niks zeker weet en het enige wat je hebt is hoop.

Ik ben hier door hoop. Hoop dat ik de persoon zal worden die ik wil zijn en diep van binnen ben, hoop dat ik moedig genoeg ben mijn wonden te helen waar ze open zijn en pijn doen, hoop dat ik krachtig genoeg ben mijn pijn en verdriet te gebruiken als brandstof, hoop dat ik trots kan worden op mijzelf en mijn naasten op mij, hoop dat ik een waardevol persoon zal zijn voor een ander.


Ik hou niet van hoop want hoop is twijfel en je weet wat ze daarover zeggen ‘bij twijfel nooit doen’. Ik ga er vanuit dat een ieder een leven wilt met als basis; duidelijkheid, vastigheid en zekerheid. Drie verschillende dingen die in mijn ogen neerkomen op hetzelfde, een leven gebaseerd op helderheid en rust.


Misschien vat je het gene wat ik nu zeg op als onduidelijk; hoe ik ervoor kan zorgen dat je het volledig begrijpt weet ik niet, maar stel je voor dat ik jou vraag alles achter je te laten, je leven, je thuis, je werk misschien zelfs wel je huisdier. Je zal alles op een gegeven moment moeten hervinden maar je begint helemaal opnieuw zonder duidelijkheid, vastigheid en zekerheid maar wel met hoop.

Hopelijk begrijp je het een beetje maar alsnog verklaar je mij misschien voor gek want ik kies voor dat leven met hoop.


Een van de meiden


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page