top of page

Ik was verdwaald - Amira

Bijgewerkt op: 10 jan.

Amira woonde thuis, maar het ging niet goed. Er was veel ruzie, en ook op straat en op school waren er vaak problemen. Om een nieuwe start te kunnen maken, kwam ze drie maanden naar Spanje. Hierover schrijft ze in deze blog:Ik was verdwaald... qua alles... school, thuis en buiten. Ik had hulp nodig. Alles ging mis.

Thuis hadden we wel hulp en op school ook, maar het lukte niet. Op een gegeven moment kreeg ik te horen dat Under the fig tree een kans was die ik mocht pakken. Het was zeker geen makkelijke stap, omdat ik mijn ouders en zussen moest achterlaten voor een lange tijd. Daarom moest ik er heel lang over nadenken. Uiteindelijk heb ik toch voor mezelf gekozen en besloot ik om mijn verdwaalde weg te gaan vinden.

Stap voor stap kreeg ik hulp bij dingen waar ik tegenaan liep. Mijn boosheid. Daar heb ik veel aan gewerkt; ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe je rust kan krijgen in jezelf en met jezelf. Dat was de belangrijkste stap voor mij.


Daarnaast kreeg ik hulp voor school. Ik ging in Nederland bijna niet meer naar school, maar door de rust die ik hier vond en de begeleiding die ik heb gekregen vond ik mijn motivatie weer. Eigenlijk hebben ze me niet alleen voor schoolopdrachten geholpen maar hebben ze me ook geleerd dat het allerbelangrijkste je toekomst is.

Aan de andere kant heb ik geleerd voor mezelf te kiezen hoe moeilijk het ook is... Aan het begin was het een heel moeilijke stap voor mijn familie en voor mij, maar nadat mijn familie mijn positieve verandering en mij veel meer zelf(ver)standig hebben gezien zijn ze echt heel trots op mij. Niet alleen mijn familie maar mijn mentor ook en ben ik ook een goed voorbeeld voor mijn vriendinnen geworden.

Eindstand: als ik over paar weken in Nederland ben, neem ik mijn rust mee en mijn motivatie.Tot slot wil ik Jeroen en Gerrianne bedanken voor hun warme huis en voor de liefde die ik kreeg en alle kansen. Zij hebben mij de rust gegund die ik nodig had. Ook wil ik mijn hulpverlener, schoolmentor, mijn vader en Joni bedanken voor hun hulp en geduld. Zolang ik de juiste mensen aan me zij staan dan komt 't goed!


Amira woont nu grotendeels weer thuis bij haar vader en zussen. Om te zorgen dat de relatie met hen goed blijft, kan Amira 3 nachten in de week slapen bij iemand uit haar netwerk. De pleegzorgbegeleiding helpt daar bij. Door deze regeling loopt de spanning thuis minder op, en kunnen ze op een fijne manier een familie zijn.


Ken jij meiden als Amira, of herken jij jezelf in het verhaal van haar? In het najaar van 2023 hebben we trajecten beschikbaar waarbij jij kunt werken aan jezelf en een start kunt maken een positieve wending aan je leven te geven.

251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page