top of page

Ervaringsverhaal - Mijn Spanje verhaal

Bijgewerkt op: 26 jan. 2022

Ik wil mijn verhaal vertellen over hoe ik het vind en ervaar in de meidenopvang in Spanje.


Toen ik nog in Nederland was werd mij vertelt dat het niet meer ging in en dat ik voor een paar maandjes naar Spanje moest gaan. Ik vond het nergens voor nodig en stom, toch ging ik uiteindelijk omdat ik het een kans wilden geven. De dag dat ik naar Spanje vertrok was het erg veel stressen en dacht van oooh hoe moet ik al mijn kleding in de koffer proppen! En wat moet ik allemaal meenemen. Uiteindelijk moest ik maar een paar spulletjes kiezen niet alles kon mee natuurlijk. Ik pakte mijn koffer in en ging met mijn broer naar het vliegveld samen nog wat gegeten en daarna vliegtuig in en ik dacht doei koude weer tot over een paar maandjes! Toen ik in Porto aankwam met mijn broer dacht ik echt van hoe zal het zijn en wat gaat er allemaal gebeuren. Ook al wist ik best wel hoe meidenopvang in elkaar zat, maar het is toch anders je bent in een andere land andere omgeving geen mensen die dezelfde taal spreken behalve Jeroen en Gerrianne. En je komt bij een gezinnetje wonen die je helemaal niet kent.De reis richting het huis was prima te doen alleen omdat ik zo erg aan de wegen hier in de bergen moet wennen gingen mijn oren steeds dicht en open. Het was erg donker toen ik aan kwam dus had het dorpje niet goed kunnen zien toen ik binnen kwam kreeg ik een rondleiding van Gerrianne en vond het huis enorm groot en heel mooi. Het is modern ingericht maar ook de oude muren met stenen super mooi. Toen gingen we naar boven naar de meidenverdieping en mocht ik een kamer kiezen. Zelf heb de kleinste genomen omdat ik die zo knus vindt en ook zo mooie muur heeft. De eerste week moest ik erg wennen aan het vroeg opstaan en de programma nu kan ik zelfs in het weekend niet uitslapen. Ik wordt vanzelf vroeg wakker. Wanneer je ritme slecht is is dit een goeie plek het heeft mij erg geholpen je staat standaard om 8 op om aangekleed en gedoucht voor 9 uur aan tafel te zitten om aan je school te werken. Nu ik toch in Spanje ben, ben ik de taal aan het leren tijdens de uren van school en begon met me theorie examen. Daarnaast doe ik creative dingen om dat ik dat leuk vindt we hebben ook elke week sport, klussen en in de tuin werken waar je veel van leert en het is leuk vooral als de zon schijnt tijden het tuineieren of sporten.


De natuur hier is prachtig we hebben elke woensdag trektocht dan gaan we met de meiden in de buurt wandelingen maken hoog de bergen in. Er zijn hier ook veel wilde paarden en soms als we de stad in gaan zie je overal schapen en koeien. Ik vindt het meidenopvang hier in Spanje een goeie plek voor jongeren waar bij het niet goed in Nederland Je hebt hier veel rust en kan je hoofd leeg halen ik zeg niet dat het al je problemen in een keer weg gaan. Maar je werkt eraan en Jeroen en Gerrianne zijn der echt voor de jongeren om ze bij alles te helpen en dingen te leren begrijpen ik zit hier nu al 6 weken en het gaat erg goed en werk aan de dingen die moeten gebeuren en aan het kijken naar wat me vervolg plek is en dat alles duidelijk is

183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page