top of page

Zijn op een plek waar ze lang niet is geweest - Sascha

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023

Elke week wandelen we in de natuur. De reden?

Het actief inzetten van je lichaam helpt je hoofd om gedachten te ordenen. En in de natuur zijn en het voelen van de zon, zee, wind, regen en aarde kan je helpen meer in contact te komen met je zelf en je emoties.

Daar staat Sascha. Ze is al 4 keer gaan wandelen. De eerste paar keer gingen niet vanzelf, maar na het wennen aan ons en de nieuwe dagstructuur, de rust én dit uitzicht is ze in eens op een plek waar ze lang niet is geweest. Bij zichzelf. Sachsa was het heel lang gewend om afstand te doen van zichzelf en wat ze voelde. Maar hier, op die ene steen, staat ze zichzelf weer toe om te voelen en dichtbij zichzelf te zijn. En met het voelen komt verdriet en boosheid. Dit vinden we alleen maar goed.


 

Om ervoor te zorgen dat we in ons hoofd niet alle kanten opgaan en overspoeld raken door emoties, wandelen we soms met een opdracht. Zoals deze: 1. Kies voor je gaat wandelen 5 nummers die op dat moment van betekenis voor je zijn. 2. Ga wandelen in de natuur, beluister deze nummers. 3. Wandel aan het einde van je 5 nummers gewoon door in de rust en stilte. 4. Ga na een goede wandeling op een plek zitten die rustig is en bedenk het volgende: 5. Denk na over de dingen die je hart/ziel/verstand verzwaren. Leg deze dingen denkbeeldig naast je neer op de grond. 6. Open nu je handen en leg ze op je knieën. Bedenk nu de dingen die je hoop, vrede en/of dankbaarheid geven. 7. Draag juist deze dingen met je mee voor de rest van je wandeling.107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page