top of page

Dat heb jij gedaan - Shafira

Bijgewerkt op: 9 nov. 2022


Mijn verleden is getekend door veel rotervaringen. Ik heb vrienden die geen goede invloed op me hebben. Ik gebruik veel. Geen school, slecht contact met mama. Wat zou jij doen als je uit een hele nare tijd komt en jezelf alleen maar klote voelt? Opkroppen. Dat is wat ik deed.


"Had mezelf het gezegd en mezelf het beloofd. Had het afgesloten, weg met verdriet. En ik zou het vergeten, maar het lukt me weer niet" - MEAU

Gewoon veel blowen, veel afleiding op de telefoon, netflix. Je weet toch. Gewoon vluchten, zonder te rennen. En ik was er voor een lange tijd erg goed in.


Tot het verdriet zich liet omarmen door een woede in mij die zich niet op liet kroppen. Toen was er geen houden meer aan. Ik voelde me boos op alles en iedereen. Ik verloor de controle over mezelf, ik ontplofte.


Iedere keer dat mijn bom barste, barste ook het vertrouwen en de relaties van de meest dierbare mensen om mij heen. Nu zit ik hier in Spanje. (Klik de link voor meer informatie over 'hier.') Een tijdje op mezelf. Om mezelf te vinden in mezelf en niet in het geluk en bullsh*t van anderen.


Om mezelf te vinden in mezelf en niet in het geluk en bullsh*t van anderen.

En om de boosheid, die eigenlijk verdriet is, te omarmen en het ongemak dat ik in mijn lijf voel te verdragen. Mijn hoofd weet dat dit goed is, maar mijn lijf wil vluchten. Dat is wat ik altijd heb gedaan.


Gisteren liep ik in de bergen. Werd ik moe van het klimmen, mijn benen deden zeer. Al luisterend naar de muziek op mijn mp3 speler kwam dit nummer voorbij.

Lees hier de tekst van het nummer dat ik luisterde: Dat heb jij gedaan


Die tekst, het gaat over mij, dat meisje en over jou. Jij hebt dit gedaan. Die woede, dat verdriet. Hoe ik me nu voel. Machteloos.


Toen was daar geen explosie, maar een implosie. Mijn hart deed zeer, maar mijn hoofd wist dat dit goede zeer was. Vluchten wilde ik wel, maar deed het niet. Ieder woord leidde me naar de pijn.


Ik wil mezelf in mijzelf vinden. Achter de pijn en met de pijn, daar zit ik.


Ik ben hier in Spanje om mezelf te vinden. In Nederland lukte dat echt niet meer. Teveel afleiding en te veel verleiding. Ik ben hier om mijn leven niet meer te laten bepalen door de pijn en het verdriet, maar door de keuzes die ik wél kan maken.


Dit is mijn pad.


Het pad van mezelf.


En later zeg ik tegen jou:


'Dat heb ík gedaan.'


...


 

Ken jij anderen met een soortgelijk verhaal? Of de behoefte om jezelf te vinden zonder afleiding? Lees hier meer over ons hulpaanbod.


Ken je als verwijzer, behandelaar of hulpverlener een casus die baat zou kunnen hebben bij ons aanbod. Neem vrijblijvend contact met ons op en lees hier over aanmelden


278 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page