top of page

Denise schreef een brief voor de meiden van de toekomst.


Hoi. Er was al een tijdje hulpverlening in ons gezin. Ik had een paar dingen gedaan die niet zo handig waren en waar mijn ouders ook niet altijd echt goed mee omgingen. De hulpverlening probeerde ons te helpen anders op elkaar te reageren. Maar er was teveel gebeurd en ik vond het allemaal saus. Ik was alleen maar boos en ik wilde gewoon niet met mijn ouders praten. Eerst vond ik het idee van naar Spanje super stom, maar ik merkte ook wel dat er iets moest veranderen en toen dacht ik dat het dan nog wel leuk was om een poosje naar het buitenland.


Een tijdje wonen bij Jeroen en Gerrianne was leerzaam voor mezelf. Ik dacht veel na over mijzelf en mijn keuzes thuis. Eén van mijn doelen in Spanje was om te werken aan het contact met mijn ouders, want we maakten eerst bijna alleen nog ruzie thuis. Dit deden we met video bellen. Ik in Spanje en mijn ouders in Nederland met Rachel (red.: familietherapeut) op de bank. Ik vond dat wel iets fijner dan eerst omdat je dan even niet zo bij elkaar bent en daardoor minder boos wordt of even pauze kan nemen ofzo.


Ik heb ook nagedacht over mezelf. Zo heb ik hier meer geaccepteerd hoe ik eruit zie, omdat ik daar eerst best onzeker over was en ik heb ook gedacht over wat ik wil enzo. Ik ging ook weer tekenen omdat ik dat altijd leuk vond maar dat deed ik eigenlijk nooit meer. (red.: Zie hiernaast een tekening van Denise) Ik heb, omdat ik hier geen telefoon had, veel geschreven. Dit heeft me geholpen om woorden te vinden en dingen tegen mijn ouders te zeggen en dat las ik dan soms voor als ik met hun ging praten.


Ik ben ook blij dat tijd was voor leuke dingen met de andere meiden. Chillen in de woonkamer, naar de zee en shoppen en dat je zelf een beetje de bovenverdieping mocht doen zoals je dat wou. Wel met regels enzo natuurlijk, maar ook wel zelf beslissen. Nu woon ik gelukkig weer bij mijn ouders thuis en gaat het goed moet ons. Rachel (red.: Familietherapeut) helpt ons nu vanuit huis verder om beter met elkaar te praten.


De tijd hier heeft me goed gedaan wel met met vallen en opstaan met minder leuke dagen maar ook leuke. Ik hoop dat jij hier ook een mooie tijd van zult gaan maken.


xx Denise


Lees hier meer informatie over wat Denise bij Under The Fig Tree heeft gedaan. Per oktober 2022 starten we met nieuwe trajecten. Hier kan jij je aanmelden.


270 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page