top of page

We gaan weer van start


Nét voor de feestdagen zwaaiden we ze uit. Onze dames, want zo voelde dat toch wel even. We waren onder de indruk van de stappen die ze hebben gezet en van de moed die ze toonden in het durven loslaten van oude patronen. Eén van de meiden schreef in haar evaluatie:

(Ik leerde) "Zelfstandigheid en beheersing in de boosheid en omdat ik daar (in spanje) ook echt uit de situatie was, ik me besefte dat ik eigenlijk helemaal geen ruzies wil."

Daar waar het eindresultaat bij de ene dame zichtbaar wordt in nieuw gedrag en motivatie om door een ringetje te halen, zien we bij de ander terugval. Maar, zo gaf een meisje terug: 'Ik weet nu dat ik altijd een nieuwe kans heb om het goed te doen en dat ik niet word afgeschreven als ik fouten maak'. De meiden komen tijdens hun verblijf in Spanje even helemaal los van hun omgeving en de invloed daarvan. Wat er overblijft is het meisje met haar verhaal en haar (soms) complexe gedrag. De rust die het verblijf in ons huis met zich mee brengt geeft de jongere de kans om, met behulp van onze begeleiding, met een frisse blik naar zichzelf te kijken en haar gedrag op een nieuwe manier te benaderen. Lees meer van onze blogs over hun ervaringen.Onze website is vernieuwd.
SAMENWERKING

Het werk dat we als gezin doen, doen we niet alleen. Gelukkig! Naast een Raad van Advies, die ons adviseert over de accounts en financiën van Under The Fig Tree, hebben we een Klankbordgroep van deskundigen uit onder andere het jeugdzorg-, GGZ- en medische werkveld die ons op methodische inhoud voor de trajecten adviseren. Daarnaast worden wij intensief begeleid door onze gedragswetenschapper Anja Frederikze. Wekelijks bespreken we met haar de zorg en begeleiding die we de meiden bieden. Klik hier om nader kennis te maken.

NIEUWE TRAJECTEN

Op tweede kerstdag hebben wij ons derde kindje mogen verwelkomen. Een extra huisgenoot voor ons én voor de dames die in de toekomst bij ons zullen zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Om de zorg voor ons eigen gezin én die voor de meiden optimaal te waarborgen hebben we ervoor gekozen rust te nemen. Maar..


WE GAAN WEER VAN START!


Vanaf 1 april beginnen de nieuwe trajecten. Aanmeldingen kunnen worden gedaan voor meiden tussen de 15 en 19 jaar. Bezoek onze nieuwe website voor meer informatie of mail/app voor vragen en/of het inplannen van een orienterend gesprek.


Alle goeds,

Jeroen en Gerrianne info@underthefigtree.nl 06-48906324

323 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page